Paradicsomos húsgolyók
Paradicsomos húsgolyók
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • tojás - 2 darab
  • bors - 1 teáskanál
  • olaj - 1 dl
  • cukor - 8 evőkanál
  • sertéshús - 80 dekagramm
  • liszt - 5 evőkanál
  • fahéj - 1 teáskanál
  • Delikát ételízesítő - 1 evőkanál
  • rizs - 15 dekagramm
  • só - 1 evőkanál
  • paradicsomlé - 2 liter
  • pirospaprika - 1 evőkanál
  • szódabikarbóna - 1 teáskanál

Elkészítés:

  1. Egy lábasban felrakjuk a paradicsomlét főni úgy, hogy belerakjuk a cukrot, a szódabikarbónát, a sót és a fahéjat, majd felforraljuk.
  2. Közben a darált húst összekeverjük a rizzsel, a tojással és a fűszerekkel. Kis golyókat formázunk belőle és belerakjuk a felforrt paradicsomba. Közepes lángon főzzük kb. 40 percig.
  3. Egy kis edénybe az olajjal és a liszttel rántást készítünk, majd beleöntjük a paradicsomba és egy kicsit összefőzzük.