Paradicsomleves
Paradicsomleves
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 1 evőkanál
  • víz - 4 dl
  • oregánó - 1 csipetnyi
  • tojás - 1 darab
  • liszt - 6 evőkanál
  • só - 1 csipetnyi
  • bazsalikom - 1 csipetnyi
  • paradicsomlé - 2 liter
  • kristálycukor - 1 evőkanál

Elkészítés:

  1. A paradicsomlevet ízlés szerinti cukorral és a vízzel felteszünk főni, ízesítjük ízlés szerint az oregánóval, bazsalikommal, csipet sóval.
  2. A tojást felverjük és annyi lisztet adunk hozzá, hogy reszelhető tésztát kapjunk. Lereszeljük és ha már forr, bele tesszük a levesbe.
  3. Rántást készítünk: Kevés margarinonn lisztet pirítunk, kevés hideg vízzel elkeverjük és a levesbe öntjük folyamatos keverés mellett.
  4. Amikor kissé besűrűsödött, kész is a levesünk.