Feltöltve:

Paradicsomleves

timer 30
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 2

Hozzávalók

sűrített paradicsom15 dekagramm
Olaj3 evőkanál
Liszt2 csapott evőkanál
csemege fűszerpaprika1 teáskanál
Knorr Petrezselymes tyúkhúsleveskocka2 darab
zellerzöld1 csokor
kis fej hagyma1 darab
tv paprika0.5 darab
Cukor1 evőkanál
darab

Paradicsomlevest együnk szezonban friss, szezonon kívül pedig a saját magunk által eltett vagy konzerv sűrített paradicsomból. Az egyik legegyszerűbb leves, mégis változatosan készíthetjük! KI ne emlékezne gyerekkorunkba a menzán oly sokszor előforduló édes változatra, betűtésztával vagy rizzsel? Esetleg nyitunk mediterrán ízek felé? Készítsünk olasz vagy toszkán paradicsomlevest, mediterrán fűszerekkel, pl. bazsalikommal vagy kenyérkocákkal, esetleg reszelt sajttal.

Elkészítés

1. lépés

Paradicsomleves elkészítés 1. lépés képe

Forrósítsuk fel az olajat, vegyük vissza takarékra a lángot, adjuk hozzá a lisztet. Kevergetve pirítsuk, míg halvány bézs színű lesz. Húzzuk félre, szórjuk meg a paprikával

2. lépés

Paradicsomleves elkészítés 2. lépés képe

Adjuk hozzá a paradicsomsűrítményt, keverjük jól el és folyamatosan kevergetve öntsük fel 1.5 liter vízzel.

3. lépés

Paradicsomleves elkészítés 3. lépés képe

Adjuk hozzá a leveskockákat, a meghámozott, de egészben hagyott hagymát, TV paprikát és a zellert. Ízesítsük 1 kanál cukorral. Időnként megkeverve, forrástól számított 10-15 percig főzzük.

4. lépés

Paradicsomleves elkészítés 4. lépés képe

Kóstoljuk meg és szükség szerint sózzuk, cukrozzuk. Tálalás előtt a zellert, hagymát és paprikát vegyük ki.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 150"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 5
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem