Paradicsomleves
Paradicsomleves
  • timer15 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • víz - 2 liter
  • olaj - 2 evőkanál
  • liszt - 2 evőkanál
  • Knorr Petrezselymes tyúkhúsleveskocka - 2 darab
  • sűrített paradicsom - 30 dekagramm
  • zellerzöld - 1 csokor

Elkészítés:

  1. Egy lábosban forrósítsuk meg az olajat, majd vegyük vissza alatta kicsit a lángot és tegyük hozzá a lisztet. Kevergessük, míg halványbarna lesz.
  2. Öntsük rá a paradicsomsűrítményt, keverjük jól össze (vigyázzunk, hogy legyen kéznél a víz, mert gyorsan sűrűsödni kezd).
  3. Majd lassan, kevergetés mellett öntsük fel 2 liter meleg vízzel.
  4. Adjuk hozzá a leveskockákat, kóstoljuk meg és szükség szerint sózzuk. Ízlés szerint cukrozzuk is meg (a paradicsom igényel egy kis cukrot).
  5. Fedő alatt főzzük 5-8 percig. Közben a megmosott zellerlevelet vágjuk apróra, és a végén szórjuk a leveshez.