Paradicsom krémleves mozzarellás melegszendviccsel
Paradicsom krémleves mozzarellás melegszendviccsel
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • paradicsomkonzerv - 800 gramm
  • Knorr Tyúkhúsleveskocka - 2 darab
  • hagyma finomra vágva - 1 darab
  • reszelt fokhagyma gerezd - 2 darab
  • olíva olaj - 3 evőkanál
  • bagett - 8 szelet
  • mozzarella sajt - 4 szelet
  • néhány bazsalikom levél - darab

Elkészítés:

  1. Pirítsuk meg egy serpenyőben a hagymát és a fokhagymát. Adjuk hozzá a paradicsom konzervet 200 ml vízzel és forraljuk fel.
  2. Adjuk hozzá a leveskockákat és vegyük lejjebb a lángot. Főzzük 10 percig, majd egy botmixerrel pürésítsük, esetleg egy szitán is áttörhetjük, hogy még bársonyosabb legyen a levesünk.
  3. Pirítsuk meg a bagett szeleteket. Tegyünk közéjük mozzarella szeleteket és a sütőbe tegyük vissza, hogy szépen megolvadjon a sajt. (Másik módszer, hogy nem pirítjuk meg előre a bagett szeleteket, hanem elkészítjük a szendvicseket és serpenyőben, olíva olajon sütjük meg, míg a kenyér szép aranybarna lesz, a sajt pedig megolvad.) Tálaljuk a levest a mozzarellás melegszendviccsel és bazsalikom levelekkel díszítve.