liszt (én búzacsírásat tettem bele) | 10 dekagramm |
---|---|
kukoricaliszt | 30 dekagramm |
tojás | 2 darab |
Ráma | 5 dekagramm |
szódabikarbóna | 1 kávéskanál |
tej | 1 dl |
élesztő | 3 dekagramm |
tejföl | 2 dl |
piros színű paprika | 1 darab |
só | 1 teáskanál |
őrölt köménymag | 1 kevés |
őrölt bors | 1 kevés |
erőspaprika | 1 kis |
pirospaprika | 1 kis |
Paprikás kukoricakenyér recept.
Egy tálba tenni a lisztet, a kukoricalisztet, a sót, a köménymagot, és a kétféle paprikát, majd jól összekeverni. A piros húsú paprikát apró kockákra felvágni, és ezt is hozzákeverni a liszthez.
Az élesztőt felfuttatni a cukros tejben, a Ramát felolvasztani. A tojásokat simára keverni a tejföllel és a szódabikarbónával. Végül a paprikás liszt közepébe mélyedést csinálni és beleönteni a felfuttatott élesztőt, az olvasztott Ramát, és a tojással elkevert tejfölt. Fakanállal jól összekeverni, és kidolgozni.
Sütőpapírral bélelt formába önteni, (én szilikonos formába öntöttem, azt nem kell kibélelni). Előmelegített sütőben, közepes lángon 35-40 perc alatt készre sütni, (ha a teteje már szépen megpirult, sütőpapírral lefedni és úgy sütni tovább).
Légkeverésnél 150 fokon kb. 35 percig sütni. A sütőből kivéve, rácsra helyezni és úgy kihűteni.