Feltöltve:

Paprikás kukoricakenyér

timer 30
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

liszt (én búzacsírásat tettem bele)10 dekagramm
kukoricaliszt30 dekagramm
tojás2 darab
Ráma5 dekagramm
szódabikarbóna1 kávéskanál
tej1 dl
élesztő3 dekagramm
tejföl2 dl
piros színű paprika1 darab
1 teáskanál
őrölt köménymag1 kevés
őrölt bors1 kevés
erőspaprika1 kis
pirospaprika1 kis

Paprikás kukoricakenyér recept.

Elkészítés

1. lépés

Egy tálba tenni a lisztet, a kukoricalisztet, a sót, a köménymagot, és a kétféle paprikát, majd jól összekeverni. A piros húsú paprikát apró kockákra felvágni, és ezt is hozzákeverni a liszthez.

2. lépés

Az élesztőt felfuttatni a cukros tejben, a Ramát felolvasztani. A tojásokat simára keverni a tejföllel és a szódabikarbónával. Végül a paprikás liszt közepébe mélyedést csinálni és beleönteni a felfuttatott élesztőt, az olvasztott Ramát, és a tojással elkevert tejfölt. Fakanállal jól összekeverni, és kidolgozni.

3. lépés

Sütőpapírral bélelt formába önteni, (én szilikonos formába öntöttem, azt nem kell kibélelni). Előmelegített sütőben, közepes lángon 35-40 perc alatt készre sütni, (ha a teteje már szépen megpirult, sütőpapírral lefedni és úgy sütni tovább).

4. lépés

Légkeverésnél 150 fokon kb. 35 percig sütni. A sütőből kivéve, rácsra helyezni és úgy kihűteni.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem