Paprikás sertéssült
Paprikás sertéssült
  • timer100 perc
  • moodKönnyű
  • person5 fő

Hozzávalók:

  • paradicsom - 1 darab
  • vöröshagyma - 1 darab
  • olaj - 4 evőkanál
  • fokhagymagerezd - 2 darab
  • Delikát ételízesítő - 1 evőkanál
  • Knorr Házias Pörköltalap - 1 darab
  • őrölt kömény - 0.5 teáskanál
  • tv paprika - 2 darab
  • zöld paprika - 1 darab
  • sertéscomb - 1 kilogramm
  • őrölt csemege paprika - 2 teáskanál

Elkészítés:

  1. Ízesítsük az egészben hagyott sertéscombot sóval,borssal. Kicsit hagyjuk állni, amíg felaprítjuk a friss zöldségeket.
  2. A felforrósított olajon süssük körbe a hús minden oldalát, majd tegyük egy hőálló tálba.
  3. A visszamaradt zsiradékon röviden, 1-2 perc alatt pirítsuk át a szeletelt hagymát, adjuk hozzá a tv paprikákat, zöldpaprikát, fokhagymát, pirítsuk további 1 percig. A tűzről levéve szórjuk meg a fűszerpaprikával, köménnyel, majd adjuk hozzá a Knorr Házias Pörköltalap Ízesítőt. Adjuk hozzá a szeletelt paradicsomot is, 2 dl vizet, majd tegyük vissza a tűzre és addig kevergessük, míg a zselé tökéletesen elolvad.
  4. Öntsük a húsra, és előmelegített sütőben időről-időre meglocsolgatva süssük 170-180 °C-on 80-90 percig.
  5. Ha a a hús elkészült, vegyük ki a tálból, a fennmaradó szaftot pedig szűrjük át egy finom szitán, merőkanállal át is passzírozhatjuk. Tálaljuk rizzsel, petrezselymes burgonyával.Tipp: a mártást kevés világos rántással vagy Knorr Ételsűrítővel sűríthetjük, tejszínnel, tejföllel ízlés szerint kevés száraz fehérborral gazdagíthatjuk.