Paprikás sertéssült a Főételek kategóriában
Ízesítsük az egészben hagyott sertéscombot sóval,borssal. Kicsit hagyjuk állni, amíg felaprítjuk a friss zöldségeket.
A felforrósított olajon süssük körbe a hús minden oldalát, majd tegyük egy hőálló tálba.
A visszamaradt zsiradékon röviden, 1-2 perc alatt pirítsuk át a szeletelt hagymát, adjuk hozzá a tv paprikákat, zöldpaprikát, fokhagymát, pirítsuk további 1 percig. A tűzről levéve szórjuk meg a fűszerpaprikával, köménnyel, majd adjuk hozzá a Knorr Házias Pörköltalap Ízesítőt. Adjuk hozzá a szeletelt paradicsomot is, 2 dl vizet, majd tegyük vissza a tűzre és addig kevergessük, míg a zselé tökéletesen elolvad.
Öntsük a húsra, és előmelegített sütőben időről-időre meglocsolgatva süssük 170-180 °C-on 80-90 percig.
Ha a a hús elkészült, vegyük ki a tálból, a fennmaradó szaftot pedig szűrjük át egy finom szitán, merőkanállal át is passzírozhatjuk. Tálaljuk rizzsel, petrezselymes burgonyával.
Tipp: a mártást kevés világos rántással vagy Knorr Ételsűrítővel sűríthetjük, tejszínnel, tejföllel ízlés szerint kevés száraz fehérborral gazdagíthatjuk.