Paprikás krumpli
  • timer45 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • krumpli - 1 kilogramm
  • füstölt szalonna - 10 dekagramm
  • füstölt szalonna - 15 dekagramm
  • nagyobb fej hagyma (100 g) - 1 darab
  • közepes paradicsom (80 g) - 1 darab
  • zöldpaprika - 1 darab
  • fűszerpaprika (10 g) - 1 púpos evőkanál
  • Delikát ételízesítő - 2 evőkanál
  • őrölt kömény - 1 csapott mokkáskanál
  • babérlevél - 2 darab
  • olaj - 1 evőkanál

Elkészítés:

  1. A szalonnát kockázzuk föl, kevés olajon süssük ki a zsírját, ezalatt vágjuk finomra a hagymát. Adjuk a kisült szalonnához, lassú, közepes lángon pirítsuk aranysárgára.
  2. Amíg pirul a hagyma, kockázzuk fel a paradicsomot és a paprikát. A kolbászt szeleteljük fel.
  3. Adjuk a hagymához a paradicsomot és a paprikát. Pirítsuk, pároljuk 3-4 percig. Majd adjuk hozzá a kolbászt is. Kevergessük 1-2 percig, majd szórjuk meg a fűszerpaprikával. Ezalatt a krumplit vágjuk cikkekre.
  4. A krumplit adjuk a pörköltalaphoz, fűszerezzük őrölt köménnyel és a babérlevéllel. Öntsük föl annyi vízzel, hogy lepje el (kb ¾ l).
  5. Ízesítsük Delikáttal. Közepes, alacsony lángon főzzük készre 20-25 perc alatt.