Paprikás krumpli
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

    • krumpli - 1 kilogramm
    • füstölt szalonna - 10 dekagramm
    • füstölt szalonna - 15 dekagramm
    • nagyobb fej hagyma (100 g) - 1 darab
    • közepes paradicsom (80 g) - 1 darab
    • zöldpaprika - 1 darab
    • fűszerpaprika (10 g) - 1 púpos evőkanál
    • Delikát ételízesítő - 2 evőkanál
    • őrölt kömény - 1 csapott mokkáskanál
    • babérlevél - 2 darab
    • olaj - 1 evőkanál

    Elkészítés:

    1. A szalonnát kockázzuk föl, kevés olajon süssük ki a zsírját, ezalatt vágjuk finomra a hagymát. Adjuk a kisült szalonnához, lassú, közepes lángon pirítsuk aranysárgára.
    2. Amíg pirul a hagyma, kockázzuk fel a paradicsomot és a paprikát. A kolbászt szeleteljük fel.
    3. Adjuk a hagymához a paradicsomot és a paprikát. Pirítsuk, pároljuk 3-4 percig. Majd adjuk hozzá a kolbászt is. Kevergessük 1-2 percig, majd szórjuk meg a fűszerpaprikával. Ezalatt a krumplit vágjuk cikkekre.
    4. A krumplit adjuk a pörköltalaphoz, fűszerezzük őrölt köménnyel és a babérlevéllel. Öntsük föl annyi vízzel, hogy lepje el (kb ¾ l).
    5. Ízesítsük Delikáttal. Közepes, alacsony lángon főzzük készre 20-25 perc alatt.