krumpli | 1 kilogramm |
füstölt szalonna | 10 dekagramm |
füstölt szalonna | 15 dekagramm |
nagyobb fej hagyma (100 g) | 1 darab |
közepes paradicsom (80 g) | 1 darab |
zöldpaprika | 1 darab |
fűszerpaprika (10 g) | 1 púpos evőkanál |
Delikát ételízesítő | 2 evőkanál |
őrölt kömény | 1 csapott mokkáskanál |
babérlevél | 2 darab |
olaj | 1 evőkanál |
A szalonnát kockázzuk föl, kevés olajon süssük ki a zsírját, ezalatt vágjuk finomra a hagymát. Adjuk a kisült szalonnához, lassú, közepes lángon pirítsuk aranysárgára.
Amíg pirul a hagyma, kockázzuk fel a paradicsomot és a paprikát. A kolbászt szeleteljük fel.
Adjuk a hagymához a paradicsomot és a paprikát. Pirítsuk, pároljuk 3-4 percig. Majd adjuk hozzá a kolbászt is. Kevergessük 1-2 percig, majd szórjuk meg a fűszerpaprikával. Ezalatt a krumplit vágjuk cikkekre.
A krumplit adjuk a pörköltalaphoz, fűszerezzük őrölt köménnyel és a babérlevéllel. Öntsük föl annyi vízzel, hogy lepje el (kb ¾ l).
Ízesítsük Delikáttal. Közepes, alacsony lángon főzzük készre 20-25 perc alatt.
Hozzászólások