Paprikás, brokkolis spagetti húsgolyókkal
Paprikás, brokkolis spagetti húsgolyókkal
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person2 fő

Hozzávalók:

  • petrezselyemzöld - 2 csipetnyi
  • tejszín - 2 dl
  • piros kaliforniai paprika - 1 darab
  • brokkoli - 15 dekagramm
  • koktélparadicsom - 10 mag
  • spagetti - 25 dekagramm
  • napraforgó étolaj - 2 evőkanál
  • sovány darált hús - 30 dekagramm
  • Knorr Tejszínes fokhagymás csirke alap - 1 csomag
  • szódabikarbóna - 1 csipetnyi

Elkészítés:

  1. Ízesítsük a darált húst ételízesítővel, adjuk hozzá a szódabikarbónát, petrezselyemzöldet és dolgozzuk jól össze. Nedves kézzel kb. 20 db kis gombócot formázunk belőle.
  2. A spagettit megfőzzük, a paprikát csíkokra vágjuk. Kb. 6-8 percig süssük a húsgolyókat forró olajon, majd dobjuk hozzá a paprikát és a kis rózsákra szedett brokkolit.
  3. Pirítjuk, pároljuk 3 percig, majd hozzáöntünk 2 dl tejszínt, 2 dl vizet és a Knorr Tejszínes fokhagymás csirke alap tartalmát. Jól összekeverjük, közepes lángon további 5 percig főzzük. A kifőtt spagettivel tálaljuk.