petrezselyemzöld | 2 csipetnyi |
---|---|
tejszín | 2 dl |
piros kaliforniai paprika | 1 darab |
brokkoli | 15 dekagramm |
koktélparadicsom | 10 mag |
spagetti | 25 dekagramm |
napraforgó étolaj | 2 evőkanál |
sovány darált hús | 30 dekagramm |
Knorr Tejszínes fokhagymás csirke alap | 1 csomag |
szódabikarbóna | 1 csipetnyi |
Paprikás, brokkolis spagetti húsgolyókkal a Levesek kategóriában
Ízesítsük a darált húst ételízesítővel, adjuk hozzá a szódabikarbónát, petrezselyemzöldet és dolgozzuk jól össze. Nedves kézzel kb. 20 db kis gombócot formázunk belőle.
A spagettit megfőzzük, a paprikát csíkokra vágjuk. Kb. 6-8 percig süssük a húsgolyókat forró olajon, majd dobjuk hozzá a paprikát és a kis rózsákra szedett brokkolit.
Pirítjuk, pároljuk 3 percig, majd hozzáöntünk 2 dl tejszínt, 2 dl vizet és a Knorr Tejszínes fokhagymás csirke alap tartalmát. Jól összekeverjük, közepes lángon további 5 percig főzzük. A kifőtt spagettivel tálaljuk.