Papagájszem recept.
A tojásokat a Ramával és a cukrokkal habosra keverjük, majd ízesítjük fahéjjal. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és annyi tejfölt (kb. 1 ek.), hogy nyújtható tésztát kapjunk. A tésztát lisztezett deszkán 5 mm vékonyra nyújtjuk, majd 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A maradék tésztából ujjhegynyi golyócskákat formálunk. A tésztakorongokat sütőpapírral borított sütőlemezre rakjuk és közepükre egy-egy kiskanál lekvárt halmozunk. A lekvár közepébe nyomjuk a tésztagolyócskákat. Előmelegített sütőben, közepes tűznél kb. 15 percig sütjük. Még melegen meghintjük vaníliás porcukorral. Ízletes sütemény, amit teához kínálhatunk, vagy babazsúrra vihetünk.