Feltöltve:

Papagáj szelet

timer 60
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

porcukor35 dekagramm
tojás4 darab
Ráma25 dekagramm
liszt25 dekagramm
1 csipetnyi
szódabikarbóna1 kávéskanál
tejföl1.5 dl
csokoládés pudingpor1 csomag
vaníliás pudingpor1 csomag
puncs ízű pudingpor1 csomag

A mázhoz

tortabevonó csokoládé10 dekagramm
étolaj1 csapott mokkáskanál

A díszítéshez

dekor cukordara1 adag

Szükséges még

őzgerinc forma2 darab

A forma kikenéséhez

Ráma1 darab
liszt1 darab

Elkészítés

1. lépés

A Ramát a porcukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük. A lisztbe egy csipet sót és 1 kávéskanál szódabikarbónát keverünk. Ezután a tojások fehérjéjét kemény habbá verjük és a habosra kevert tojássárgás masszához adagoljuk, a liszttel és a tejföllel felváltva. Az így kapott tésztát 3 részre osztjuk. Az egyikbe csokoládés, a másikba vaníliás, a harmadikba a puncsos pudingport keverjük. Ramával kikent és kilisztezett őzgerincbe kanalanként felváltva adagoljuk, majd a végén egy kicsit összerázzuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. A csokit az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk és a kihűlt süteményt bevonjuk vele és színes cukorral megszórjuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem