Feltöltve:

Panna Cotta epres szósszal

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Az epres szószhoz

cukor38 gramm
eper (akár mirelit is lehet)150 gramm

A tejpudinghoz

vanília1 rúd
zselatin4 gramm
cukor50 gramm
tejszín250 milliliter
tej250 milliliter
őrölt kardamon1 kis

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Előkészítjük a poharakat. Először az epres szószt készítjük el. Az epret és a kristálycukrot egy edénybe tesszük. Kis lángon, folyamatos keverés mellett kb 10-15 perc alatt darabos szószt főzünk belőle. Vigyázzunk, mert könnyen leég! A kész szószt elosztjuk a poharak aljába, minden pohárba tegyünk egy púpos evőkanálnyit. Most maga a tejpuding elkészítése következik. Félbevágjuk a vaníliarudat, kikaparjuk a magjait, majd a magokat és a héját is beletesszük egy fazékba az összes tejjel, és a tejszínnel, valamint az őrölt kardamommal együtt. A kristálycukrot alaposan összekeverjük a zselatinporral egy kis tálban. A tejes keveréket közepes lángon felforraljuk. Ha felforrt a tejes alap, zárjuk el a gázt, vegyük ki a vaníliarudat, és öntsük bele a zselatinos cukrot. Keverjük pár percig - legalább 5 perc -, míg a cukor és a zselatin teljesen fel nem oldódik. Egy finom szűrőn keresztül, az eperszószra, a poharakba szűrjük a tejpudingot. Ha megvagyunk, tegyük őket a hűtőbe, és hagyjuk 6 óra alatt meghúzni a tejpudingokat. A tejpuding ilyenkor még hígan folyós! Ez ne ijesszen meg senkit, a hűtőben meg fog kötni!

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem