Feltöltve:

Pangasiusfilé töltve citrommártással és petrezselymes hordóburgonyával

timer 90
mood Közepes
person 10 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz30 dekagramm
paradicsom1 kilogramm
tej1 liter
burgonya2 kilogramm
liszt7 dekagramm
5 dekagramm
szerecsendió3 gramm
parmezán20 dekagramm
lime3 darab
citrom4 darab
rukkola30 dekagramm
száraz fehérbor2 dl
pangasius filé1 kilogramm
fehérbors3 gramm

Pangasiusfilé töltve citrommártással és petrezselymes hordóburgonyával recept.

Elkészítés

1. lépés

A halfiléket szeletté vágjuk, sóval ízesítjük, fehér borssal fűszerezzük, citrom és lime levével meglocsoljuk. A szeletekre rukkolát halmozunk, majd (meghámozott) paradicsomkarikákat és jó sok reszelt parmezánt. Ferdén jó szorosan feltekerjük és kimargarinozott tepsibe egymás mellé tesszük száraz fehérborral, citrom levével meglocsoljuk és margarindarabkákat teszünk a tetejére. 130-135 C-on 30-40 percig sütőben pároljuk.

2. lépés

Az egyforma méretű burgonyákat hordó alakra pucoljuk, hideg sós vízben megfőzzük (ne túl puhára) tálalás előtt forró margarinban átforgatjuk.

3. lépés

Citrommártást készítünk: a vajat felmelegítjük, lisztet hozzáadjuk, felhabzásig hevítjük a tejet apránként hozzáadjuk, sóval ízesítjük, fehérborssal, szerecsendióval fűszerezzük jó sok citrom és lime levét és színes héját hozzákeverjük tejszínnel dúsítjuk

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 2
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem