Feltöltve:

Pándi meggytorta

timer 180
mood Nehéz
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A fehér krémhez

tojássárgája2 darab
zselatinpor1 evőkanál
tejszín2.5 dl
mascarpone15 dekagramm
fehér csokoládé7 dekagramm
cukor8 dekagramm
tej2 dl

A díszítéshez

meggy1 darab
dióbél1 darab
tejszín2.5 dl

A meggyes krémhez

meggylikőr1 dl
fahéj0.5 teáskanál
cukor7 dekagramm
meggylé2 dl
vaníliás pudingpor1 csomag
citrom0.5 darab
meggy36 dekagramm

A tésztához

tojás3 darab
fahéj0.5 teáskanál
sütőpor1 darab
liszt19 dekagramm
citrom0.5 darab
olvasztott Rama7 dekagramm
olaj1 dl
tej3 evőkanál
meggy14 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tésztához a tojásokat a cukorral vízgőz felett felverjük, amíg kemény habot nem kapunk. A meggyet kissé összetörjük, a tejet, az olvasztott Ramát, az olajat hozzáadjuk, a citrom héját belereszeljük, és 1 kiskanálnyit a levéből is belecsurgatunk, majd a habbá vert cukros tojást beleforgatjuk. A lisztet a sütőporral összekeverjük, a masszához adjuk. Egy tortaforma aljába sütőpapírt teszünk, 3 tésztát sütünk belőle 210 fokos forró sütőben, kb. 10-12 perc alatt. Nagyon lágy tésztát kapunk, de ez így jó. Sütőpapírt meghintünk cukorral, és erre borítjuk a kisült tésztát. A tejet a cukorral felforraljuk, a fehér csokit beletördeljük, felolvasztjuk. A mascarponét a tojássárgával simára keverjük, beleöntjük a tejbe, sűrűre főzzük. Ha darabos lenne, a tűzről levéve merülő mixerrel simára keverjük, majd langyosra hűtjük. A meggyet ledaráljuk, a citrom héját belereszeljük, a levét is belecsöpögtetjük. A pudingporral, a meggylével, és a cukorral összedolgozzuk, kevergetve sűrűre főzzük. A végén fahéjjal és a meggylikőrrel fűszerezzük. Langyosra hűtjük. A csokoládés mascarponekrémhez való tejszínt felverjük, hozzáadjuk a hideg vízbe áztatott, majd felforralt zselatint, aztán ezt a csokis mascarponehoz adjuk. A tésztalap köré tortagyűrűt kapcsolunk. Az első tésztalapot megkenjük a meggyes krém felével, majd a mascarponés krém harmadával. Erre kerül a második tésztalap, megint meggykrém, majd a fehér krém. Az utolsó tésztalapot már csak fehér krémmel kenjük meg, ez lesz a teteje. Több órára hűtőszekrénybe tesszük. A díszítéshez a habtejszínt keményre verjük, bevonjuk vele a torta oldalát, és tetejére 16 habrózsát teszünk. Ezekre meggyszemeket teszünk, közepére durvára vágott diót hintünk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Feliratkozom a hírlevélre