A szalonnabőröket mossuk meg és főzzük meg kuktában kb. 20 perc alatt.
Közben a vöröshagymákat hámozzuk meg, vágjuk apróra. Egy nagyobb lábasban az olajon a hagymát pirítsuk üvegesre.
A marhahúst vágjuk apró kockákra, majd tegyük a hagymára és süssük zsírjára.
Húzzuk le a tűzről a lábast, szórjuk meg fűszerpaprikával. Keverjük el, majd tegyük vissza a tűzre. Öntsük fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Fűszerezzük Delikáttal, borssal, tegyük bele a Knorr pörkölt rafinériát. Főzzük majdnem készre a hús korától függően 100-120 perc alatt.
A zöldbabot mossuk meg, vágjuk le a két végét és daraboljuk fel 2-3 cm-es darabokra. Ha a hús kezd puhulni, tegyük hozzá a zöldbabot. Öntsük fel a szalonnabőrök levével, egészítsük ki kb. 1,5 liter vízzel. Tegyük hozzá a babérleveleket, valamint a fokhagymagerezdeket.
Hámozzuk meg a krumplit és vágjuk kis kockákra. A megfőtt szalonnabőröket vágjuk kb. 1 centis kockára.
A krumplit, a tésztát, a szalonnabőröket tegyük bele a levesbe, főzzük még kb. 10 percig, amíg minden megpuhul.
Szórjuk meg tárkonnyal.
A lisztből és a tejfölből készítsünk habarást és sűrítsük be vele a levest. Még főzzük pár percig így nem lesz liszt ízű a leves.