Palócleves marhahússal
Palócleves marhahússal
  • timer170 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • vöröshagyma - 1 darab
  • olaj - 1 dl
  • zöldbab - 40 dekagramm
  • babérlevél - 1 darab
  • fokhagymagerezd - 1 darab
  • burgonya - 2 darab
  • Knorr Pörköltízesítő kocka - 1 teáskanál
  • liszt - 2 evőkanál
  • marhahús - 50 dekagramm
  • tárkony - csipetnyi
  • pirospaprika - 1 teáskanál
  • Knorr Petrezselymes Ízbomba - 1 darab
  • tarhonya - 5 dekagramm
  • szalonnabőr - 5 dekagramm

Elkészítés:

  1. A szalonnabőröket mossuk meg és főzzük meg kuktában kb. 20 perc alatt.
  2. Közben a vöröshagymákat hámozzuk meg, vágjuk apróra. Egy nagyobb lábasban az olajon a hagymát pirítsuk üvegesre.
  3. A marhahúst vágjuk apró kockákra, majd tegyük a hagymára és süssük zsírjára.
  4. Húzzuk le a tűzről a lábast, szórjuk meg fűszerpaprikával. Keverjük el, majd tegyük vissza a tűzre. Öntsük fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Fűszerezzük Delikáttal, borssal, tegyük bele a Knorr pörkölt rafinériát. Főzzük majdnem készre a hús korától függően 100-120 perc alatt.
  5. A zöldbabot mossuk meg, vágjuk le a két végét és daraboljuk fel 2-3 cm-es darabokra. Ha a hús kezd puhulni, tegyük hozzá a zöldbabot. Öntsük fel a szalonnabőrök levével, egészítsük ki kb. 1,5 liter vízzel. Tegyük hozzá a babérleveleket, valamint a fokhagymagerezdeket.
  6. Hámozzuk meg a krumplit és vágjuk kis kockákra. A megfőtt szalonnabőröket vágjuk kb. 1 centis kockára.
  7. A krumplit, a tésztát, a szalonnabőröket tegyük bele a levesbe, főzzük még kb. 10 percig, amíg minden megpuhul.
  8. Szórjuk meg tárkonnyal.
  9. A lisztből és a tejfölből készítsünk habarást és sűrítsük be vele a levest. Még főzzük pár percig így nem lesz liszt ízű a leves.