vöröshagyma | 1 darab |
---|---|
olaj | 1 dl |
zöldbab | 40 dekagramm |
babérlevél | 1 darab |
fokhagymagerezd | 1 darab |
burgonya | 2 darab |
Knorr Pörköltízesítő kocka | 1 teáskanál |
liszt | 2 evőkanál |
marhahús | 50 dekagramm |
tárkony | csipetnyi |
pirospaprika | 1 teáskanál |
Knorr Petrezselymes Ízbomba | 1 darab |
tarhonya | 5 dekagramm |
szalonnabőr | 5 dekagramm |
Palócleves marhahússal a Levesek kategóriában
Közben a vöröshagymákat hámozzuk meg, vágjuk apróra. Egy nagyobb lábasban az olajon a hagymát pirítsuk üvegesre.
Húzzuk le a tűzről a lábast, szórjuk meg fűszerpaprikával. Keverjük el, majd tegyük vissza a tűzre. Öntsük fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Fűszerezzük Delikáttal, borssal, tegyük bele a Knorr pörkölt rafinériát. Főzzük majdnem készre a hús korától függően 100-120 perc alatt.
A zöldbabot mossuk meg, vágjuk le a két végét és daraboljuk fel 2-3 cm-es darabokra. Ha a hús kezd puhulni, tegyük hozzá a zöldbabot. Öntsük fel a szalonnabőrök levével, egészítsük ki kb. 1,5 liter vízzel. Tegyük hozzá a babérleveleket, valamint a fokhagymagerezdeket.
Hámozzuk meg a krumplit és vágjuk kis kockákra. A megfőtt szalonnabőröket vágjuk kb. 1 centis kockára.
A krumplit, a tésztát, a szalonnabőröket tegyük bele a levesbe, főzzük még kb. 10 percig, amíg minden megpuhul.
A lisztből és a tejfölből készítsünk habarást és sűrítsük be vele a levest. Még főzzük pár percig így nem lesz liszt ízű a leves.