Feltöltve:

Palócleves

timer 110
mood Közepes
person 6 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tejföl1 dl
vöröshagyma1 darab
olaj3 evőkanál
zöldbab20 dekagramm
fokhagymagerezd2 darab
burgonya4 darab
liszt1 evőkanál
Delikát ételízesítő1 evőkanál
tarja20 dekagramm
ecet1 teáskanál
fűszerpaprika1 evőkanál
sertéslapocka50 dekagramm

Palócleves a Levesek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A húst megmossuk felkockázzuk, a vöröshagymát finomra aprítjuk, a tarját és a burgonyát szintén kockára vágjuk.

2. lépés

Palócleves elkészítés 2. lépés képe

Az olajon a vöröshagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, rádobjuk a húst és addig pároljuk, amíg a hús kifehéredik, majd félrehúzzuk, rászórjuk a pirospaprikát, elkeverjük, végül felöntjük annyi vízzel hogy ellepje.

3. lépés

Ha forr, hozzáadjuk az ételízesítőt, borsozzuk és lassú tűzön időnként megkeverve fedő alatt addig főzzük amíg a hús már majd nem puha.

4. lépés

Palócleves elkészítés 4. lépés képe

Hozzáadjuk a zöldbabot és a kockázott tarját, majd fedő alatt tovább főzzük. Mikor a zöldbab elkezd puhulni, hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, a babérlevelet és felengedjük vízzel úgy, hogy körülbelül 3 ujjnyira ellepje. Ízestjük kevés apróra vágott kaporral és tárkonnyal. Ha szükséges sózzuk még.

5. lépés

Mikor a bab és a burgonya is megpuhult, elkészítjük a tejfölből, a lisztből és az ecetből a csomómentes habarást. Ha a habarást kikevertük, pár evőkanál forró levest teszünk hozzá, majd az egészet lassú kevergetés közben a leveshez adjuk. Akkor kész, ha a habarással együtt is újra forrni kezd a leves.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 150"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 5
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem