Palócleves
Palócleves
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • tejföl - 3 dl
  • vöröshagyma - 1 darab
  • zöldbab - 40 dekagramm
  • babérlevél - 2 darab
  • fokhagymagerezd - 3 darab
  • burgonya - 30 dekagramm
  • sertéshús - 5 dekagramm
  • liszt - 1 teáskanál
  • kapor - 1 csokor

Elkészítés:

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, olajon megpirítjuk, hozzátesszük a húst, sót, borsot, őrölt köményt. Pirospaprikát teszünk bele, felengedjük vízzel és beletesszük a babérlevelet.
  2. Amikor a hús már szinte puha, a kockára vágott burgonyát és a zöldbabot is beletesszük.
  3. Amikor a zöldségek is megpuhultak, a tejfölt elkeverjük a liszttel, behabarjuk vele a levest, beleszórjuk a csipetke tésztát, meghintjük kaporral és készre főzzük.