Palócleves a Levesek kategóriában
Hagyma előkészítése
A megtisztított vöröshagymát apró kockára vágjuk, és zsírban aranysárgára pirítjuk.
Hús előkészítése
Amíg a hagymánk pirul, megmossuk a húst és 1*1 cm kockára vágjuk.
Hús hozzáadása
Ha a hagyma megpirult, lehúzzuk a tűzhelyről, megszórjuk pirospaprikával, összekeverjük, kevés vízzel felöntjük és átforraljuk, majd bele helyezzük a húst.
Fűszerezés, főzés
Ízesítjük sóval, fűszerezzük őrölt borssal, babérlevéllel, zúzott fokhagymával és őrölt köménnyel. Fedő alatt majdnem puhára pároljuk a húst, ha a víz elfő, pótolni kell.
Burgonya, zöldbab aprítása
Amíg a hús puhul, a burgonyát vágjuk 1*1 cm kockára, a zöldbabot 2 cm hosszúra.
Zöldség hozzáadása
Ha a hús már majdnem puha, öntsük fel 1,5 liter vízzel, helyezzük bele a kockázott burgonyát, feldarabolt zöldbabot és az erőleves kockát.
Habarás
A lisztből a tejföllel készítsünk habarást, s ha már minden puha, ezzel sűrítsük be a levest. Végül szórjuk meg finomra vágott kaporral.
Utóízesítés
Kóstoljuk, ha az étel igényli, utóízesítjük, sóval vagy Delikáttal,aztán kiforraljuk.