1. lépés
A sütőt 100 fokra előmelegítjük. A Ramát a porcukorral habosra keverjük, és egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. Majd belekeverjük a kétfajta lisztet, a pici sütőport, a tejet és a csipet sót. Ramával kikent, lisztezett tepsibe tesszük és elsimítjuk, hogy mindenütt egyenletesen legyen a tészta. Megkenjük jó bőven baracklekvárral. A darált diót összekeverjük a porcukorral és a vaníliacukorral. Közben felverjük a tojások fehérjéjét, és a kemény habba beleforgatjuk a cukrozott diót. Rásimítjuk a lekvárra a diós masszát. Előmelegített sütőben, először 100 fokon 10 percig, majd 150 fokon 20 percig és ismét 100 fokon 10 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, ha kihűlt, körbevágjuk és táblára borítjuk. 10 perc múlva visszafordítjuk, hogy a diós hab legyen felül. (A sütési időt tartsuk be pontosan, hogy a diós hab szépen megszáradjon). Különböző formákkal kiszaggatjuk, lehet hold, kör, csillag, minél változatosabb, annál szebb. Rögtön fogyaszthatjuk, a tetejét megszórhatjuk porcukorral.
Hozzászólások