Feltöltve:

Palacsintatésztában sült eper

timer 50
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 25

Hozzávalók

Öntethez

eper30 púpos evőkanál
házi eperlekvár5 dekagramm
narancshéjból készült likőr5 cl
Ráma2 evőkanál
vaníliás cukor1 csomag
őrölt fahéj1 kevés

-

nagyobb eper20 darab
liszt10 dekagramm
porcukor4 evőkanál
tojás3 darab
tej2 dl
olaj a sütéshez1 liter
őrölt fahéj1 kevés
friss citromfű1 kevés
1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A lisztet a tojássárgával, pici sóval és kevés tejjel simára keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a porcukorral kemény habbá vert tojásfehérjét. Az eperszemeket ebbe a sűrű palacsintatésztába mártjuk, és bő, forró olajban gyorsan aranysárgára sütjük. Az olajból kivéve jól lecsepegtetjük. Közben a felhevített Ramában felforraljuk az eperlekvárt, hozzáadjuk a cikkekre vágott epret, narancshéjból készült likőrrel meglocsolva, őrölt fahéjjal és vaníliás cukorral ízesítve pár pillanat alatt készre forraljuk. Tálaláskor a palacsintatésztában sült epreket tányéra helyezzük, meghintjük fahéjas porcukorral, körülöntjük a forró eperöntettel, és citromfűvel dekoráljuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Sült banános palacsinta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 20