Feltöltve:

Palacsintatésztában sült eper

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 13

Hozzávalók

A mártáshoz

eper20 dekagramm
vörösbor1 dl
cukor2 evőkanál

A sütéshez

olaj1 darab

-

nagy szemű eper30 dekagramm
liszt20 dekagramm
tojás2 darab
tej2 dl
kristályvíz1 darab
1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Az epret megtisztítjuk, alaposan megmossuk, és jól lecsepegtetjük. A lisztet a felvert tojásokkal és a tejjel simára keverjük. Egy csipetnyi sóval ízesítjük, és annyi vízzel hígítjuk, hogy nagyon sűrű palacsintatészta állagú legyen. A leszárogatott epreket egyenként a sűrű tésztába mártjuk, majd bő, forró olajba tesszük, és minden oldalukat aranysárgára sütjük. A mártáshoz az epret megtisztítjuk, megmossuk, lecsumázzuk, és cikkekre vágjuk. A cukorral meghintve tűzre tesszük. A borral meglocsoljuk, és addig főzzük, amíg leve besűrűsödik. A sült epreket papírtörlőn leszárítjuk, majd tányérra rendezzük, és a boros mártással körülöntve forrón tálaljuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Sült banános palacsinta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 20