Palacsinta alaprecept
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • liszt - 40 dekagramm
  • tojás - 4 darab
  • tej - 4 dl
  • szódavíz vagy szénsavas ásványvíz - 2.5 dl
  • só - 1 csipetnyi
  • cukor - 1 csipetnyi
  • olaj a sütéshez - 1 liter

Elkészítés:

  1. A tojásokat egy tálba ütjük és felverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, a tejet és a szódavizet, majd cukorral és sóval ízesítjük.
  2. Ha túl sűrű lett, nyugodtan hígíthatjuk szódavízzel, sima vízzel, vagy tejjel. Tehetünk bele 1 evőkanál olajat is, hogy ne ragadjon le a sütésnél. Fél óráig pihentetjük.
  3. A palacsintasütőbe olajat öntünk, felforrósítjuk és megsütjük a palacsintákat.
  4. Különböző töltelékekkel tölthetjük meg őket: pl. túró, kakaó, mogyorókrém, fahéj, dió, alma, puding, lekvár, stb. ízlés szerint.