Palacsinta torta spenóttal és bolognai raguval a Főételek kategóriában
Készítsünk lisztből, tojásból és tejből palacsintatésztát. Keverjük ki jól, csomómentesre. A végén lazítsuk föl szódavízzel, és tegyük félre 15 percre.
Ezalatt készítsük el a bolognai ragut. Pirítsuk le olajon a darált húst egy pici sóval és borssal. Ha a levét elfőtte, hozzáadjuk a bolognai spagetti alapot és a vizet. Jól összekeverjük, és állandóan kevergetve közepes lángon sűrűre főzzük.
Míg hűl a ragu, süssük ki a palacsintákat.
Egy margarinnal kikent tortaformába helyezzünk egy palacsintát. Kenjük be a ragu arányos részével, majd tegyünk rá spenótot is. Helyezzük rá a következő palacsintát és kenjük meg azt is ugyanígy. Folytassuk így, míg az utolsó előtti palacsintára is rákenjük a ragu és a spenót végét. Az utolsó palacsinta tetejére tegyünk egy felszeletelt mozzarella golyót, félbevágott koktél paradicsomokat és szórjuk még be reszelt parmezánnal is.
190 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt süssük össze, míg a sajt is ráolvad a tetejére. Tálaljuk ruccolával, vagy egyéb zöld salátával.