vöröshagyma | 1 darab |
---|---|
olívaolaj | dl |
aprított fokhagyma gerezd | 2 darab |
Globus Majonéz | 2 dl |
Globus Ketchup | dl |
közepes padlizsán | 2 darab |
szál zellerzöld | 2 darab |
fejessaláta | 1 darab |
Padlizsánsaláta majonézes, ketchupos öntettel a Saláták kategóriában
A forró olívaolajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a kicsi kockákra darabolt padlizsánt, és közepes tűzön pirosra sütjük. Mielőtt levesszük a tűzről, sóval, frissen őrölt borssal, aprított zeller zölddel fűszerezzük, és lazán összeforgatjuk.
Az öntethez a majonézt a ketchuppal összekeverjük, zúzott fokhagymával és frissen őrölt borssal ízesítjük.
Tálaláskor a hideg padlizsánsalátát salátalevelekkel bélelt tányérra halmozzuk, és meglocsoljuk a majonézes-ketchupos öntettel.