Padlizsános lecsó hidegen a Főételek kategóriában
Előkészítjük az 5-6 kövérebb paprikát, legalább 6-7 közepes méretű paradicsomot, 2 közepes méretű lila hagymát, 1 közepes méretű padlizsánt, 4 evőkanál margraint.
A paprikákat kicsumázzuk, kimossuk a magokat belül és hosszában cikkekre vágjuk, majd keresztben karikákra és végül egészen apró kis kockákra vágjuk. A lila hagymák héját lehúzzuk és azt is hasonlóképpen apró kockákra vágjuk. A padlizsán héját is lepucoljuk majd apró kockákra vágjuk és meglocsoljuk a fél citrom levével, mert igen hamar oxidálódik. A paradicsomokat is kis kockákra vágjuk.
A margarint felforrósítjuk, majd beledobjuk a paprikát. Megdinszteljük folyamatos kevergetés mellett, amíg jól össze nem esik. Ha már a keménységéből és nedvességéből veszített hozzáadjuk a lila hagymát. A két összetevőt jól átpirítjuk. Sózzuk-borsózzuk frissen őrölt borssal.