Feltöltve:

Padlizsánkrém parti adagban

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 2

Hozzávalók

olaj1 dl
padlizsán1 kilogramm
vöröshagymaa20 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A megmosott padlizsánokat letörölgetjük, kocsányostól rostélyra fektetjük és forró sütőben vagy faszénparázs fölött, forgatva kb. 30 perc alatt megsütjük. Az sem baj, ha egy kicsit megég. A padlizsánt a tűzhelyforró lapján,vagyforró sütőben is megsüthetjük, utóbbiakból azonban a kellemes „füst íz” hiányozni fog.

2. lépés

A sült padlizsánokat zacskóba töltjük vagy lábasba rakjuk és lefedjük. 15 percig hagyjuk, hogy a keletkező gőzben össze essen, így könnyebb megtisztítani (meghámozni).

3. lépés

Miután a padlizsánok héját lehúztuk, jól kinyomkodjuk, majd nagyon apróra vágjuk, és a lereszelt vöröshagymával, az ételízesítővel és borssal összekeverjük. Az olajat apránként beledolgozzuk, de olaj helyett majonézzel is összekeverhetjük. Aki szereti, néhány csepp citromlével is ízesítheti. Jól behűtve, puha kenyérre vagy pirítósra kence kínáljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 5"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 5"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 5"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 5"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 4"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 5"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem