Feltöltve:

Padlizsánkrém

timer 60
mood Könnyű
person 10 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

padlizsán1 kilogramm
vöröshagyma (nagy fej)2 darab
fokhagymagerezd5 darab
Globus Majonéz8 evőkanál
olívaolaj4 evőkanál
Delikát ételízesítő2 teáskanál
fekete őrölt bors darab
petrezselyem1 csokor

Elkészítés

1. lépés

Padlizsánkrém elkészítés 1. lépés képe

A megmosott padlizsánokat letörölgetjük, villával megszurkáljuk, sütőpapírral bélelt sütőlapon, előmelegített, 200°C-os sütőben, 10 percenként megforgatva, 30 perc alatt megsütjük. Nem baj, ha a héjuk égettnek tűnik!

2. lépés

Padlizsánkrém elkészítés 2. lépés képe

Ezalatt a finomra vágott vöröshagymát az olíva olajon halványsárgára pirítjuk. Az utolsó 20-30 másodpercben adjuk a forró hagymázhoz az aprított fokhagymát és petrezselyem zöldet.

3. lépés

Padlizsánkrém elkészítés 3. lépés képe

A tűzről lehúzva ízesítsük 2 tk Delikáttal.

4. lépés

Padlizsánkrém elkészítés 4. lépés képe

A megsült padlizsánokat egy tálba, vagy lábasba tesszük, lefedjük, 15 percig állni hagyjuk. Majd a padlizsánok héját lehúzzuk, jól kinyomkodjuk, lecsepegtetjük. Ízlés szerint daraboljuk, apróra vagy nagyobb, rusztikusabb darabokra.

5. lépés

Padlizsánkrém elkészítés 5. lépés képe

Hozzáadjuk a fűszeres hagymát, a majonézt.

6. lépés

Padlizsánkrém elkészítés 6. lépés képe

Jól összekeverjük, őrölt borssal, ízlés szerint sóval, Delikáttal, pár csepp citromlével utóízesíthetjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 5"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 5"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 5"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 5"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 4"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 5"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem