Padlizsán lecsós makaróni (horvát)
Padlizsán lecsós makaróni (horvát)
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • chili paprika - 1 darab
  • paradicsom - 2 darab
  • olívaolaj - 1 evőkanál
  • fokhagymagerezd - 1 darab
  • cukkini - 1 darab
  • só - 1 teáskanál
  • zöldpaprika - 2 darab
  • padlizsán - 30 dekagramm
  • aprított vöröshagyma - 1 darab
  • makaróni tészta - 50 dekagramm

Elkészítés:

  1. A hozzávalókat előkészítjük.
  2. Megtisztítjuk és feldaraboljuk.
  3. A nagyobb darabokra vágott vöröshagymát olíva olajon megpirítjuk, hozzáadjuk, a karikára vágott cukkinit, padlizsánt, a paprikákat és a paradicsomot. Beletesszük a fokhagymát és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  4. Közben a tésztát kifőzzük forrásban levő vízben amit gyengén megsóztunk és hozzáadtuk az olíva olajat. Leszűrjük és a padlizsános lecsót tetejére tálaljuk.