Feltöltve:

Pácolt, sült libaszárny párolt rizzsel

timer 120
mood Nehéz
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

fokhagymagerezd3 darab
rizs25 dekagramm
libaszárny12 darab

Elkészítés

1. lépés

A liba szárnyakat alaposan megtisztítjuk.
A páchoz, olajat, sót, borsot,3 gerezd zúzott fokhagymát, fűszervarázst keverünk össze. A szárnyakat alaposan beleforgatjuk a pácba, és ha van lehetőség 1 éjszakára hűtőbe tesszük.

2. lépés

Egy nagy méretű tepsibe tesszük a pácolt szárnyakat, ráöntjük a pác olaját. Párolás miatt vizet is tegyünk hozzá Kb .: 2 dl, alufóliával lefedjük. 180 °C-ra melegített sütőben, 60 percig lefedve pároljuk. Amint a hús megpuhult, levesszük a fóliát és pirosra sütjük.

3. lépés

Közben a rizst megmossuk, alaposan lecsöpögtetjük.
Edénybe olajat hevítünk, a rizst, addig pirítjuk rajta, míg a rizs kifehéredik. Felöntjük fél liter vízzel,megsózzuk. Lefedés nélkül addig főzzük, amíg a víz eltűnik a tetejéről. Ekkor lefedjük, elzárjuk a hőt, és lefedve a saját gőzében hagyjuk megpuhulni..

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem