Pácolt, mákos bundában sült tofu recept.
A szójaszószt egy tálba öntjük, belekeverünk 1 kanál olívaolajat, a citrom levét, 3 gerezd megpucolt és áttört fokhagymát. Óvatosan megsózzuk, mivel a szójaszósz némelyike nagyon sós, ezért sózás előtt érdemes megkóstolnunk, mennyi sót kell beletennünk. Alaposan összekeverjük.
A füstölt tofukat 3x3 cm-es kockákra vágjuk, és beletesszük az ízesített szójaszószba. Akár hűtőbe téve egy éjszakát is pácolhatjuk, de az sem gond, ha csak 1 órát áll a tofu a szójaszószban.
Eközben a panírt előkészítjük: egy tálba a lisztet tesszük, a következőbe szójatejszínt öntünk, amelyet megsózunk és áttört fokhagymával ízesítünk. A harmadik tálban pedig elkeverjük a morzsát a szezámmaggal és az egész mákkal.
A pácolt tofukockákat egyesével bepanírozzuk, majd olívaolajjal kikent tepsibe tesszük, és 25 perc alatt (egyszer átforgatva) 170 fokon kisütjük.