Feltöltve:

Pácolás

timer 15
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Knorr Flekken Villámpác1 csomag

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A száraz páchoz zúzzunk szét egy nagyobb mennyiségű fokhagymát.

  2. 2. lépés

    A húsvásárlásnál figyeljünk arra, hogy grillezésre az érettebb, idősebb állat húsa a finomabb. A húst vágjuk minimum 1-1,5 cm vastag szeletekre.

  3. 3. lépés

    Egy műanyag konténer aljába öntsünk olajat, hogy szorítsa ki a levegőt. Dobjuk bele a szétzúzott, vagy nagyobb darabokra vágott fokhagyma egy részét és tegyünk bele kakukkfű ágakat is. Erre helyezzünk hússzeleteket. Erre ismét dobjunk fokhagymát és kakukkfüvet, megszórhatjuk frissen őrölt fekete borssal is. (Sózni ne sózzuk, mert a több napos pácolási idő alatt, sok nedvességet veszítene a hús, sütéskor pedig kemény lenne emiatt.) Majd öntsünk rá ismét olajat. Zárjuk le a konténert a fedelével és tegyük hűtőbe 3-4 napra.

  4. 4. lépés

    A sütés előtti éjszaka vegyük ki a hűtőből a konténert. Egy tasak Knorr Flekken villámpácot öntsünk ki egy kis edénybe (így könnyebben tudjuk majd szórni). A hússzeleteket vegyük ki a pácból és mindkét oldalukat szórjuk meg a villámpáccal. Tegyük vissza az olajos pácba és helyezzük vissza a hűtőbe felhasználásig.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Tojásos mini töltött hús

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 2

Csülök pékné módra

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 4

Lecsós szelet

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 4