Őzpörkölt
Őzpörkölt
  • timer110 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • szegfűbors - 3 mag
  • babérlevél - 2 darab
  • Knorr Házias Pörköltalap - 1 darab
  • hagyma - 2 darab
  • borókabogyó - 5 mag
  • zöldpaprika - 1 darab
  • fűszerpaprika - 1 evőkanál
  • kacsazsír - 1 evőkanál
  • őz pörkölthús - 1 kilogramm

Elkészítés:

  1. Egy nagyobb lábosban forrósítsuk fel a kacsazsírt és pirítsuk meg rajta a kockára vágott hagymát. Majd adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát is. Enyhén pirítsuk meg azt is.
  2. Adjuk hozzá a húst és kevergetve pirítsuk le. Majd adjuk hozzá a fűszerpaprikát és a babérleveleket is. Jól keverjük el, pirítsuk, de ne égessük meg.
  3. Kis vizet adjunk hozzá, majd hozzuk forrásba. Adjuk hozzá a Knorr-alapot, a szegfűborsot, boróka bogyót a paradicsom sűrítményt és a karikára, vagy kockára vágott zöldpaprikát is. Enyhén sózzuk.
  4. Kis lángon időnként megkeverve főzzük készre, ez az állat korától függően nagyon változhat, 1 órától akár 3 óráig is. Időnként adjunk hozzá egy kis vizet. A végén még ízesíthetjük egy kis sóval és frissen őrölt fekete borssal.Tálaljuk főtt krumplival és savanyúsággal.