Feltöltve:

Őzpörkölt erdei gombákkal

timer 110
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

szegfűbors3 mag
babérlevél2 darab
Knorr Házias Pörköltalap1 darab
hagyma2 darab
borókabogyó5 mag
zöldpaprika1 darab
fűszerpaprika1 evőkanál
sűrített paradicsom1 evőkanál
erdei gombakeverék25 dekagramm
őz pörkölthús1 kilogramm

Őzpörkölt erdei gombákkal a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Egy nagyobb lábosban forrósítsuk fel a kacsazsírt és pirítsuk meg rajta a kockára vágott hagymát. Majd adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát is. Enyhén pirítsuk meg azt is.

2. lépés

Adjuk hozzá a húst és kevergetve pirítsuk le. Majd adjuk hozzá a fűszerpaprikát és a babérleveleket is. Jól keverjük el, pirítsuk, de ne égessük meg.

3. lépés

Kis vizet adjunk hozzá, majd hozzuk forrásba. Adjuk hozzá a Knorr-alapot, a szegfűborsot, boróka bogyót a paradicsom sűrítményt és a karikára, vagy kockára vágott zöldpaprikát is. Enyhén sózzuk.

4. lépés

Kis lángon időnként megkeverve főzzük majdnem készre, ez az állat korától függően nagyon változhat, 1 órától akár 3 óráig is. Időnként adjunk hozzá egy kis vizet. A főzés vége előtt 20 perccel adjuk hozzá a megtisztított és nagyobb darabokra vágott gombát. A végén még ízesíthetjük egy kis sóval és frissen őrölt fekete borssal.Tálaljuk tarhonyával és savanyúsággal.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 65"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem