Őzpörkölt a Főételek kategóriában
Egy nagyobb lábosban forrósítsuk fel a kacsazsírt és pirítsuk meg rajta a kockára vágott hagymát. Majd adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát is. Enyhén pirítsuk meg azt is.
Adjuk hozzá a húst és kevergetve pirítsuk le. Majd adjuk hozzá a fűszerpaprikát és a babérleveleket is. Jól keverjük el, pirítsuk, de ne égessük meg.
Kis vizet adjunk hozzá, majd hozzuk forrásba. Adjuk hozzá a Knorr-alapot, a szegfűborsot, boróka bogyót a paradicsom sűrítményt és a karikára, vagy kockára vágott zöldpaprikát is. Enyhén sózzuk.
Kis lángon időnként megkeverve főzzük készre, ez az állat korától függően nagyon változhat, 1 órától akár 3 óráig is. Időnként adjunk hozzá egy kis vizet. A végén még ízesíthetjük egy kis sóval és frissen őrölt fekete borssal.Tálaljuk főtt krumplival és savanyúsággal.