Feltöltve:

Őzgerinc

timer 40
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

cukor40 csapott mokkáskanál
kakaó3 evőkanál
liszt25 dekagramm
Ráma25 dekagramm
tej0.5 liter
tojás5 darab
meleg víz1 dl
étolaj1 dl
vaníliás cukor1 csomag
sütőpor1 darab
rumaroma1 darab
puncs ízű főzős pudingpor1 csomag
tortabevonó vagy csokimáz1 tábla

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tojások sárgáját 25 dkg cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az étolajat, a meleg vizet, a sütőporos lisztet, végül a keményre felvert habot. A tésztát felezzük és az egyik felébe kakaóport teszünk. Két, Ramával kikent és liszttel beszórt őzgerincformában sütjük. Krém: a pudingot megfőzzük. Amíg hűl, kikeverjük a 25 dkg Ramát a 15 dkg cukorral jó habosra, majd a kihűlt pudinggal és egy rumaromával keverjük össze jó alaposan. Felváltva kenjük a barna és fehér tészta közé a krémet. Tetejére csokimáz, vagy tortabevonó kerül.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 3

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1