Feltöltve:

Őszibarackos zselékoszorú

timer 30
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

jó érett őszibarack1 kilogramm
őszibaracklé (rostos lé)5 dl
citrom leve1 darab
zselatinpor5 dekagramm
porcukor vagy édesítőszer1 kevés

Elkészítés

1. lépés

A zselatinport 4 dl őszibaracklével elkeverjük. Kis lángon, állandóan kevergetve felforraljuk. Ha már nem nagyon forró, belekeverjük a citromlevet és a cukrot. Csak kellemesen, tehát ne nagyon legyen édes. Ezután hagyjuk, hogy egészen kihűljön. Közben az őszibarackokat megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk és darabokra vágjuk. A megmaradt gyümölcslével sűrű péppé turmixoljuk. Hozzákeverjük a zselatinos léhez. Egy vízzel kiöblített koszorúformába öntjük a zselés masszát. Befedve a hűtőszekrénybe rakjuk egy éjszakára. Tálalás előtt tortástálra borítjuk, lehúzzuk a fóliát, a tetejét gyümölccsel tetszés szerint díszítjük, majd szeletekre vágva tálaljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem