Feltöltve:

Őszibarackos szelet

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A piskótatésztához

sütőpor6 teáskanál
étbevonó20 dekagramm
tojás10 darab
cukor24 dekagramm
víz8 evőkanál
liszt20 dekagramm
étkezési keményítő10 dekagramm

A díszítéshez

darabolt pisztácia2.5 dekagramm
őszibarack2 darab
étbevonó10 dekagramm

A krémhez

érett őszibarack (befőtt is jó)4 darab
zselatin6 lap
tej3 dl
vanília aroma2 csomag
tojássárgája3 darab
cukor7 dekagramm
tejszín2.5 dl

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Daraboljuk fel a bevonót, tegyük fémtálba, és olvasszuk meg vízfürdőben. Verjük legalább 8 percig fehér-habosra a tojásokat, a cukrot és a vizet. Keverjük el a lisztet, a keményítőt és a sütőport. Forgassuk óvatosan a tojásmasszába a felolvasztott bevonót, és a lisztes keveréket. Simítsuk a piskótamasszát a sütőpapírral bélelt tepsibe, tegyük a sütőbe, és süssük meg, egyben, vagy két külön lapként. Sütési hő (előmelegített): elektromos sütő: 175-fokon, hőlégkeveréses: 160-fokon, sütési idő: kb. 16-18 perc. Sütés után borítsuk óvatosan rácsra, és hűtsük ki. Áztassuk be a zselatint hideg vízbe. Főzzük fel a tejet a vanília aromával. Keverjük el a tojássárgáját a cukorral, adjuk a forró tejet adagonként a tojásmasszához, forrósítsuk fel még egyszer, de már ne főzzük fel, és tegyük félre. Nyomkodjuk ki a zselatint és adjuk a vaníliás tejhez, vízfürdőben hűtsük le. Közben verjük fel keményre a tejszínt. Mossuk meg a barackot, vagy befőtt esetén csepegtessük le, magozzuk ki és kockázzuk fel a húsát. Amint a krém zselésedni kezd, keverjük meg még egyszer. Forgassuk bele a tejszínt és a barackot. Felezzük el a piskótát, ha egyben sütöttük meg. Kenjük a krémet az alsó lapra, tegyük rá a másik lapot, és tegyük hidegre legalább 2 órára. Gyaluljuk apróra a bevonót. A barackot vágjuk vékony gerezdekre. Szeleteljük fel a süteményt, díszítsük barackkal, pisztáciával, és csokival.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Feliratkozom a hírlevélre