Feltöltve:

Őszibarackos szelet

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

1 csipetnyi
kristálycukor25 dekagramm
vaníliás cukor3 csomag
liszt15 dekagramm
sütőpor1 csomag
vanília pudingpor3 csomag
rostos őszibaracklé1 liter
tej tortabevonó1 tábla
növényi tejszín0.5 liter
tégla alakú omlós keksz2 csomag
krémlikőr (vagy rum)6 evőkanál
tojás6 darab
Ráma5 dekagramm
őszibarack konzerv1 doboz

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tojásfehérjéket csipetnyi sóval kemény habbá verjük. Közben beleszórunk 15 dkg cukrot és 1 cs. vaníliás cukrot. A tojássárgákat a masszába dolgozzuk, és lazán beleforgatjuk a sütőporral elegyített lisztet. A masszát a tepsibe simítjuk. Ha kisült, megvárjuk, hogy kihűljön. A pudingport a maradék cukorral 2,5 dl baracklében elkeverjük. A megmaradt gyümölcslevet a feloldott pudingporral felforraljuk, tetszés szerint darabolunk bele apróra vágott őszibarackbefőttet, majd kihűtve a piskótára simítjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, és a tésztára simítjuk. A kekszek alját likőrrel vagy rummal megkenjük, megkent oldalukkal lefelé a süteményre rakjuk. A gőz fölött megolvasztott tortabevonóhoz 2 kanál olajat teszünk, majd az egészet a tetejére simítjuk. Pár órára a hűtőszekrénybe tesszük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem