Feltöltve:

Őszibarackos piskóta

timer 25
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tetejére

dió1 darab
őszibarack1 darab

A borkrémhez

bor4 dl
víz2 dl
vaníliás pudingpor1 csomag
citrom1 púpos evőkanál
tojás3 darab
szegfűszeg1 púpos evőkanál
fahéj1 darab
cukor1 kevés

A torta aljához

kör alakú piskótalap1 darab

Elkészítés

1. lépés

Először vízbe tesszük a citrom héját, kicsavart levét, a fahéjat, a szegfűszeget, majd felforraljuk és a borhoz szűrjük.

2. lépés

A pudingport a tojásokkal és a cukorral habosra keverjük és felengedjük a borral. Addig forraljuk, amíg a tejfölnél hígabb sűrűségű krémet nem kapunk. A krémet hűlni hagyjuk.

3. lépés

Az őszibarackok héját óvatosan lehúzzuk, kimagozzuk, húsát cikkekre szeleteljük.

4. lépés

A piskótát 3 lapba vágjuk, az elsőt barackízzel megkenjük, darált dióval megszórjuk, majd kirakjuk őszibarackcikkekkel és bevonjuk borkrémmel.

5. lépés

Ráfektetjük a következő lapot és a műveletet megismételjük.

6. lépés

Tetejére borítjuk a harmadik piskótalapot és bevonjuk a maradék borkrémmel.

7. lépés

Dióval, egy-két cikkely őszibarackkal díszítjük a tetejét. Jól behűtjük és már tálalhatjuk is.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem