Feltöltve:

Őszibarackos piskóta

timer 25
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tetejére

dió1 darab
őszibarack1 darab

A borkrémhez

bor4 dl
víz2 dl
vaníliás pudingpor1 csomag
citrom1 púpos evőkanál
tojás3 darab
szegfűszeg1 púpos evőkanál
fahéj1 darab
cukor1 kevés

A torta aljához

kör alakú piskótalap1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Először vízbe tesszük a citrom héját, kicsavart levét, a fahéjat, a szegfűszeget, majd felforraljuk és a borhoz szűrjük.

  2. 2. lépés

    A pudingport a tojásokkal és a cukorral habosra keverjük és felengedjük a borral. Addig forraljuk, amíg a tejfölnél hígabb sűrűségű krémet nem kapunk. A krémet hűlni hagyjuk.

  3. 3. lépés

    Az őszibarackok héját óvatosan lehúzzuk, kimagozzuk, húsát cikkekre szeleteljük.

  4. 4. lépés

    A piskótát 3 lapba vágjuk, az elsőt barackízzel megkenjük, darált dióval megszórjuk, majd kirakjuk őszibarackcikkekkel és bevonjuk borkrémmel.

  5. 5. lépés

    Ráfektetjük a következő lapot és a műveletet megismételjük.

  6. 6. lépés

    Tetejére borítjuk a harmadik piskótalapot és bevonjuk a maradék borkrémmel.

  7. 7. lépés

    Dióval, egy-két cikkely őszibarackkal díszítjük a tetejét. Jól behűtjük és már tálalhatjuk is.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 20"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem