Feltöltve:

Őszibarackos joghurttorta

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A krémhez

tejszín250 milliliter
zselatinfix, vagy habfixáló1 csomag
őszibarack, vagy kajszibarack ízesítésű joghurtital, (ha nincs, jó a tej is, de joghurttal finomabb)400 milliliter
vaníliás, főzés nélkül készíthető krémpor2 csomag

A gyümölcstöltelékhez

színtelen lapzselatin1 csomag
őszibaracklé, (én a konzerv levét használtam és vízzel hígítottam)300 milliliter
felezett őszibarack, friss, vagy konzerv170 gramm

A díszítéshez

vanília ízű főzés nélkül készíthető krémpor1 csomag
szelet barack a konzervből2 szelet
málna, (jó a fagyasztott is)100 gramm
kivi2 darab

A tésztához

liszt150 gramm
Ráma150 gramm
kisebb tojás4 darab
vaníliás cukor1 csomag
cukor150 csapott mokkáskanál
sütőpor0.5 csomag

Elkészítés

1. lépés

A tésztához a lisztet a sütőporral elvegyítem és egy keverőtálba szitálom. A többi hozzávalóval elvegyítem és keverőgéppel a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt simává dolgozom. Én kézzel csináltam, mivel nincs keverőgépem, de sikerült így is.

2. lépés

A tésztamasszát egy Ramával kikent, kilisztezett formába öntöm, a tetejét elsimítom és 180 C-os előmelegített sütőbe kb. 20-25 perc alatt megsütöm. Ha már a teteje szép barnás kezd lenni, tűpróbát alkalmazok a legvastagabb résznél és ha jó, akkor már ki lehet venni.

3. lépés

A kész tortát sütőrácsra borítom, óvatosan leveszem a formát róla és hagyom hűlni.

4. lépés

A gyümölcstöltelékhez a barackot szitán lecsöpögtetem, levét felfogom, a barackot felkockázom apróbb darabokra, a konzervlét, vagy az őszbarack levét a lapzselatinnal a tasakon írtak szerint elkészítem, majd hagyom hogy egy kicsit megdermedjen, kezdjen kocsonyásodni.

5. lépés

A felszeletelt barackot elosztom a tortaforma tetején és amikor a konzervlé, vagy az őszbaracklé már elkezdett kocsonyásodni de még folyik, akkor a tortára öntöm, eloszlatom rajta és dermedésig hűtőben tartom.

6. lépés

A krémhez a krémport a tasakon leírtak szerint elkészítem a joghurtitallal, majd felverem a tejszínhabot a zselatin fixszel és a krémhez keverem. A gyümölcsrétegre kenem és kijelölök 12 szeletet. Én használtam tortadíszítőt kis lyukú nyomóval, így szépen meg lehet rajzolni a szeleteket.

7. lépés

A díszítéshez a kivit, a málnát és a barackot is külön-külön botmixerrel pépesítem, majd 2-3 teáskanál krémporral sűrűsítem.

8. lépés

Mindhármat külön-külön fagyasztózacskóba töltöm, a végén lyukat vágok és felváltva a kijelölt szeleteket megtöltöm a gyümölcsmasszával. Tálalásig hűtőben tárolom.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem