Feltöltve:

Őszibarackos joghurt torta

timer 60
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Piskóta

tojás5 darab
cukor5 evőkanál
liszt5 evőkanál
sütőpor1 teáskanál

krem

barackos joghurt3 pohár
porcukor25 dekagramm

Díszítés

habtejszín5 dl
őszibarackbefőtt és a leve1 doboz
víz0.5 dl
zselatinpor5 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A sárgájához hozzátesszük a cukrot és habosra keverjük, majd a sütőporral elkevert lisztet is hozzákeverjük. Végül a masszához keverjük a tojásfehérjét óvatosan, nehogy összetörjön. A tortaforma aljába papírt szabunk, erre öntjük a masszát és előmelegített sütőben, 180 °C- on, 10 -15 perc alatt kisütjük. Kihűtjük és a formába visszatesszük. A joghurtot elkeverjük a porcukorral és az apró kockára vágott barackbefőtt háromnegyed részével. Meleg vízben a 2 dkg zselatint feloldjuk, langyosan belekeverjük a joghurtos krémbe, majd óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot. A krémet ráöntjük a piskótára és hűtőbe tesszük 2 -3 órára. Miután megszilárdult, a torta tetejét a maradék, nagyon vékony cikkekre vágott barackkal kirakjuk. 1 dl befőttlével, 3 dkg zselatinnal és 6 dkg cukorral zselét főzünk. Langyosra hűtjük, majd egyenletesen bevonjuk vele a gyümölcsöt. Ha a zselé megszilárdult, a tortát a forma oldala mentén éles késsel meglazítjuk, oldalát tejszínhabbal díszítjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem