Feltöltve:

Őszibarackos charlotte

timer 45
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

liszt10 dekagramm
tojás4 darab
cukor8 dekagramm
sütőpor0.5 csomag
baracklekvár25 dekagramm

Krémhez

túró50 dekagramm
natúr joghurt1.5 dl
zselatinpor1.8 dekagramm
porcukor8 dekagramm
konzerv barackbefőtt1 darab

Díszítéshez

tejszínhab1 darab
olvasztott csokoládé1 tábla

Elkészítés

1. lépés

A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Egyenként hozzáadjuk a sárgát, majd beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet is. Egy kisméretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a masszát és 180 C-on előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. Ezután konyharuhára borítjuk, a hátuljáról lehúzzuk a papírt, megkenjük lekvárral, majd konyharuha segítségével feltekerjük és hűlni hagyjuk. Közben elkészítjük a krémet. A zselatint kb.1 dl befőttlével gyakran kevergetve felforraljuk, majd hűlni hagyjuk. A barackot lecsöpögtetjük, 1 fél barackot félreteszünk a díszítéshez, a többit kis kockára vágjuk. A túrót elkeverjük a joghurttal, a cukorral, barackkal, végül a langyos zselatinnal. Egy kisebb tálat fóliával kibélelünk. A tekercset 1 cm vastag szeletekre vágjuk, majd a tálat kibéleljük vele. Az elkészített krémet rásimítjuk és 2 órára hűtőszekrénybe tesszük. Fogyasztás előtt óvatosan egy lapostányérra borítjuk, tetejét díszítjük és szeletelve kínáljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem