4 tojásból készült vizes piskóta, amit lekvárral megkenünk, és feltekerünk | 1 darab |
rum | 2 evőkanál |
vaníliás cukor | 1 csomag |
porcukor | 8 dekagramm |
zselatin | 1 dekagramm |
túró | 25 dekagramm |
tejszín | 2 dl |
őszibarack befőtt | 1 doboz |
A piskótát 18 szeletre vágni, fóliával kibélelt őzgerinc formába tenni a piskóta szeleteket. A túrót áttörni, hozzáadni a vanília cukrot, a rumot, a 0,5 dl vízben feloldott zselatint, és a kemény habbá vert tejszínt. A krém felét a piskótára simítani, belerakni a barackot, majd a megmaradt krémet rákenni. A krémre pedig a megmaradt piskótatekercs szeleteket tenni. Fóliával betakarni, és éjszakára hűtőbe tenni. Nagyon finom!
Hozzászólások