Őszibarackok
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A töltelékhez

    • zöld és piros színű ételfesték - 1 kevés
    • rum - 1 dl
    • Ráma - 5 dekagramm
    • baracklekvár - 2 evőkanál
    • darált dió - 3 evőkanál
    • kakaó - 2 evőkanál
    • cukor - 15 dekagramm
    • kristálycukor a forgatáshoz - 1 kevés

    A tésztához

    • tejföl (ha szükséges) - 1 kevés
    • szódabikarbóna - 1 teáskanál
    • ecet - 1 evőkanál
    • tojás - 3 darab
    • szitált porcukor - 25 dekagramm
    • Ráma - 25 dekagramm
    • liszt - 75 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A lisztet a Ramával elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojásokat, beleszórjuk a szódabikarbónát, rálocsoljuk az ecetet, beletesszük a cukrot és összegyúrjuk, annyi tejfölt adva hozzá, hogy jól formázható tészta legyen. A tésztából szilva alakú gombócokat készítünk, és világosra megsütjük. A megsült tésztadarabok belsejét a talpuk felől kiszedjük, és tálba gyűjtjük. A 15 dkg cukorból a kakaóval, és a 1,5 dl vízzel sűrű szirupot főzünk, belekeverjük a diót, és a kikapart tésztára öntjük. Hozzáadjuk a dzsemet, a Ramát, a rumot, és simára keverjük. Ezzel a krémmel a kikapart barackokat megtöltjük, és párosával összeragasztjuk. Kettő kis csészében piros, illetve zöld ételfestéket oldunk annyi vízben, hogy ne legyen rikítóan erős. A barackok egyik oldalát a zöld, a másikat a piros festékbe mártjuk, és azonnal kristálycukorba forgatjuk. Zöld levelet szúrhatunk bele, hogy élethűbb legyen.