Feltöltve:

Őszibarackok

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A töltelékhez

zöld és piros színű ételfesték1 kevés
rum1 dl
Ráma5 dekagramm
baracklekvár2 evőkanál
darált dió3 evőkanál
kakaó2 evőkanál
cukor15 dekagramm
kristálycukor a forgatáshoz1 kevés

A tésztához

tejföl (ha szükséges)1 kevés
szódabikarbóna1 teáskanál
ecet1 evőkanál
tojás3 darab
szitált porcukor25 dekagramm
Ráma25 dekagramm
liszt75 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A lisztet a Ramával elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojásokat, beleszórjuk a szódabikarbónát, rálocsoljuk az ecetet, beletesszük a cukrot és összegyúrjuk, annyi tejfölt adva hozzá, hogy jól formázható tészta legyen. A tésztából szilva alakú gombócokat készítünk, és világosra megsütjük. A megsült tésztadarabok belsejét a talpuk felől kiszedjük, és tálba gyűjtjük. A 15 dkg cukorból a kakaóval, és a 1,5 dl vízzel sűrű szirupot főzünk, belekeverjük a diót, és a kikapart tésztára öntjük. Hozzáadjuk a dzsemet, a Ramát, a rumot, és simára keverjük. Ezzel a krémmel a kikapart barackokat megtöltjük, és párosával összeragasztjuk. Kettő kis csészében piros, illetve zöld ételfestéket oldunk annyi vízben, hogy ne legyen rikítóan erős. A barackok egyik oldalát a zöld, a másikat a piros festékbe mártjuk, és azonnal kristálycukorba forgatjuk. Zöld levelet szúrhatunk bele, hogy élethűbb legyen.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem