Feltöltve:

Őszibarack szelet

timer 70
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

tojás7 darab
kristálycukor230 gramm
liszt200 gramm
Rama és liszt a formához1 kevés
őszibarack240 gramm
sárga- vagy őszibaracklekvár100 gramm

A krémhez

habtejszín500 milliliter
porcukor30 gramm
vaníliás cukor1 csomag
habfixáló1 csomag

A mázhoz

tejcsokoládé100 gramm
Ráma30 gramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tojásokat verjük habosra a cukorral. A lisztet szitáljuk át, és adagonként forgassuk a tojásmasszába. Egy 30x40cm-es tepsit kenjünk, lisztezzünk ki, és simítsuk bele a tésztát. Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük 30 percig. Ekkor vegyük ki a sütőből, és hagyjuk a tepsiben hűlni, mielőtt kiborítanánk egy tálcára.

  2. 2. lépés

    A kimagozott őszibarackot vágjuk fel kb. 1 cm-es darabokra. Kenjük a lekvárt a kihűlt tésztalapra, majd osszuk el rajta a gyümölcsöt.

  3. 3. lépés

    A habtejszínt verjük fel a kétféle cukorral és a habfixálóval. Simítsuk a barackra az így kapott krémet, és dermedésig tegyük be a sütit a hűtőbe.
    A csokit a leírtak alapján gőzfürdő felett olvasszuk fel. Vonjuk be vele a sütit, majd tegyük vissza a hűtőbe, hogy a máz megdermedjen.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 45"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 70"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem