Feltöltve:

Őszibarack szelet

timer 70
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

tojás7 darab
kristálycukor230 gramm
liszt200 gramm
Rama és liszt a formához1 kevés
őszibarack240 gramm
sárga- vagy őszibaracklekvár100 gramm

A krémhez

habtejszín500 milliliter
porcukor30 gramm
vaníliás cukor1 csomag
habfixáló1 csomag

A mázhoz

tejcsokoládé100 gramm
Ráma30 gramm

Elkészítés

1. lépés

A tojásokat verjük habosra a cukorral. A lisztet szitáljuk át, és adagonként forgassuk a tojásmasszába. Egy 30x40cm-es tepsit kenjünk, lisztezzünk ki, és simítsuk bele a tésztát. Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük 30 percig. Ekkor vegyük ki a sütőből, és hagyjuk a tepsiben hűlni, mielőtt kiborítanánk egy tálcára.

2. lépés

A kimagozott őszibarackot vágjuk fel kb. 1 cm-es darabokra. Kenjük a lekvárt a kihűlt tésztalapra, majd osszuk el rajta a gyümölcsöt.

3. lépés

A habtejszínt verjük fel a kétféle cukorral és a habfixálóval. Simítsuk a barackra az így kapott krémet, és dermedésig tegyük be a sütit a hűtőbe.
A csokit a leírtak alapján gőzfürdő felett olvasszuk fel. Vonjuk be vele a sütit, majd tegyük vissza a hűtőbe, hogy a máz megdermedjen.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem